ŞENAY OCAK & ÜMİT EROĞLU

 

 

ŞENAY OCAK
Kayseri’de doğan Ocak, müzik ve sahne sanatlarına ilgisi nedeniyle lise yıllarından itibaren müziğe yöneldi. Turizm Rehberlik ve Uluslararası İlişkiler alanında iki fakülteyi yaşadığı yer olan Ankara’da bitirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Caz Yüksek lisans hazırlık sınıfında vokal alanında Sibel Köse, Başak Yavuz ve Uraz Kıvaner eşliğinde ensemble ve atölyelerine katıldı. Ayrıca caz alanında müzik teori derslerine Şevket Akıncı ve Baki Duyarlar ile başladı.Bahçeşehir Üniversitesi Caz Akademisi’nde kendi gibi öğrenci olan müzisyenlerle On Queue Jazz Band’i kurdu ve İstanbul’da caz kulüpleri ve festivallerde sahne aldı.

Hacettepe Üniversitesi Caz Anasanat öğretim üyesi Aydın Kahya ile “caz vokal teknikleri ve stili” üzerine çalıştı, aynı zamanda Aydın Kahya ve Şef Erol Erdinç ile sahne almaya Ankara’da devam etti.

Hacettepe Üniversitesi 50.yıl bahar konserinde Hacettepe Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası ile de sahne alan sanatçı,  Ankara’da ve İstanbul’da caz konserleri ve sahne performanslarının yanısıra, eğitimini yurtdışı ve yurtiçi workshoplar ve İstanbul’da ünlü caz duayenleri ile enstrüman,vokal ve müzik teori alanında sürdürmektedir.

Ümit Eroğlu

1947’ de Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine dört yaşında babası Kemal Eroğlu’ndan piyano dersleri alarak başladı, daha sonra Leyla Atak ile devam etti. 1955 yılında piyanist Mithat Fenmen’ in özel öğrencisi oldu. Orta öğrenimini TED Ankara kolejinde yaptı. 1960’ da Ankara Devlet Konservatuvarı piyano bölümüne girerek Mithat Fenmen ve Ulvi Cemal Erkin ile çalıştı.1966 yılında klasik müziği bırakarak İstanbul! da aranjör ve piyanist olarak profesyonel müzik hayatına atıldı.1970 – 1975 yılları arasında Almanya, İsviçre, Norveç, Finlandiya ve İsveç’ in çeşitli kentlerinde stüdyo ve orkestra müzisyenliği yaptı. Yurda döndükten sonra 1976’ da Ankara’ da kurduğu ‘’Stüdyo Ankara’’ ses kayıt stüdyosunda tonmaister, besteci, aranjör ve icracı olarak pek çok sanatçıyla plak, kaset ve CD çalışması yaptı. 1993 – 1994 de iki yıl Ankara Devlet Opera Balesi bünyesinde kurulan ‘’Ankara Pop’’ isimli 25 kişilik Big Band caz orkestrasını yönetti. 1995 ‘’TRT Altın Anten’’ ve 1996-1997-1998 yıllarında Eurovision şarkı yarışması TRT büyük orkestralarını kurdu ve şefliğini yaptı. (1989) Polonya Sopot şarkı yarışmasında, (1990) Zagrep Yugoslavya ve (1998) Birmingham, İngiltere’ de Eurovision Şarkı Yarışmalarında ülkemizi aranjör ve orkestra şefi olarak temsil etti. 2007-2016 ‘’Kemal Eroğlu Müzik Dershanesi’’ nin yöneticiliğini yaptı. Ayrıca 2007’ den itibaren halen O.D.T.U. Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümü’nde caz müziği öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve öğrencilerinden kurduğu ‘’METU Big Band’’ orkestrası ile çeşitli konserler vermektedirler.