Yaz Irmak & Ayşe Kaptan Viyolonsel Piyano Konseri



Ayşe Kaptan

Piyano eğitimine, 1988 yılında burslu olarak kazandığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Bölümü’nde Maria Korecka Soskowska ile başladı. Lise ve lisans eğitimine Nuran Taşpınar ile devam etti ve 2000 yılında mezun oldu. Bilkent Üniversitesi’ndeki eğitiminin yanı sıra İtalya’da Marcella Crudeli ile uzun süre çalıştı ve Fransa’da Ecole Normale de Music de Paris’i, Diplome’de Enseigment derecesiyle bitirdi. 2001-2005 yılları arasında yüksek lisans eğitimini Prof. Dr. Ersin Onay’la tamamladı ve yüksek şeref derecesine layık görülerek mezun oldu. Bu süreçte bir dönem Gülnara Aziz’in de öğrencisi olan Ayşe Kaptan, eğitim süreci boyunca Antonio Consales, Alain Lefevre, Edna Golandsky ve Sebastian Benda’nın ustalık sınıflarına katılma şansı yakaladı.

Bilkent Üniversitesi’nde Emre Şen ile çalışarak 2009 yılında eğitimini tamamladı ve “Sanatta Yeterlilik” (doktora) derecesi aldı. 2012 yılında, İtalya’nın Crotone şehrinde yapılan “Vincenzo Scaramuzza” uluslararası piyano yarışmasında finalist oldu. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli konserler verdi. 2000-2015 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde öğretim elemanı olan Ayşe Kaptan, 2015 yılından itibaren  Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü’nde yardımcı doçent olarak görev almaktadır.

Yaz Irmak

10 yaşında Hacettepe Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof.Ali Doğan ile viyolonsel çalışmalarına başlayan Yaz Irmak, öğrenimi boyunca Marina Tarasova, Alexander Rudin ve Philippe Muller gibi profesörlerle ustalık dersleri yapmış,

başarılı resitaller ve oda müziği konserleri gerçekleştirmiştir.

2006 yılında pekiyi derece ile mezun olun sanatçı aynı sene açılan sınavla Orkestra Akademik Başkent bünyesine kabul edildi. 2007 yazında gerçekleşen bir aylık konser serisinde Fransa’nın Nice şehrinde “Mediterranean Youth Orchestra” Çello grup şefliğini yapan sanatçı aynı yıl itibariyle Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası çatısı altında görevini sürdürmektedir.

Hacettepe Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, CSO ve Karşıyaka Oda Orkestrası(KODA) ile solist olarak başarılı konserler yapan sanatçı aynı zamanda CSO üyesi dört çellistten oluşan “CSO Cello Quartet” ile yurt içi ve yurt dışında yüzden fazla konser vermiştir.

Yaz Irmak 1929 Fransa yapımı Laberte Çello ile çalmaktadır.