Anıl Gelenler & Belenay Çelik KONSERİ



https://www.youtube.com/watch?v=QXa904B63_c

Anıl Gelenler – Klasik Gitar

1986 yılında Ankara’da doğdu. Klasik gitara 1996 yılında ağabeyi ile başladı. Bir yıl içerisinde göstermiş olduğu gelişme ile birlikte çalışmalarına Bülent Bıçakçı ile devam etmeye başladı, bu sırada televizyon programlarına katıldı ve bir ok resital verme imkanı buldu.   2003 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine Lisans devresinden burslu girmeye hak kazandı ve burada Kağan Korad’ın öğrencisi oldu. Anıl Gelenler şu ana kadar Costas Cotsiolis, TilmanHoppstock, Marco Socias, SrdjanTosic, Liviu Georgescu, BoskoRadojkovic, Thomas Kirchhoff, Anelio Desiderio ve Roland Dyens gibi önemli gitaristlerin masterclass çalışmalarına aktif olarak katılma fırsatını yakaladı. 2007 yılında kurulan Bilkent Klasik Gitar Kulübünün kurucu üyeleri arasında yer alan Anıl Gelenler, 2010 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Klasik Gitar Ana Sanat Dalı Lisans derecesinden mezun olmuştur. 2012 ile 2016 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Klasik Gitar bölümünde öğretim görevlisi ve akademik koordinatör olarak 2016-2017 yıllarında ise Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Gitar Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.Yüksek Lisans çalışmalarını, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Piyano Ana Sanat Dalı Klasik Gitar bölümünde 2017 yılında tamamlamış, aynı yıl Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarında “Sanatta Yeterlik” çalışmalarına başlamıştır. Anıl Gelenler, halen Artı Sahne’de Klasik Gitar eğitmeni olarak ve İzmir Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik bölümünde araştırma görevlisi olarak görevini sürdürmektedir.

Belenay Çelik  – Flüt

Belenay Çelik 1995 yılında Eskişehir de doğdu. 2006 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Flüt bölümüne kabul edilerek Yrd. Doç. Burçin Barut Dikicigiller ile müzik çalışmalarına başladı.

Oda müziği eğitimlerini Özlem Koçyiğit, İrfani Özdemir, Sabriye Gülmez, Emre Hopa, Burçin Barut Dikicigiller ve Hale Basmacıoğlu ile tamamladı. Bülent Evcil ve Ayla Uludere’nin ustalık sınıflarına katıldı.

Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası ve Anadolu Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrasının konserlerinde görev aldı. 2014 yılında Vorarlberger Landes Landeskonservatorium’a kabul edilerek Eugen Bertel ile çalışmaya hak kazandı. Vorarlberger Landeskonservatorium Orkestrası ve Feldkirch Stad Orkestrası ile Avusturya ve Almanya’da konserler verdi. Çelik, şuanda yüksek lisans öğrencisi olup eğitimini Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Flüt Ana sanat dalında Yrd. Doç. Burçin Barut Dikicigiller ile sürdürmektedir.