ECE KAPTANOĞLU İLE PİYANO ATÖLYESİ

ECE KAPTANOĞLU

Piyano eğitimine 1993 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Aykut Bakır ile başladı. 1999 yılında Lisans eğitimine başladığı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano Sanat Dalı’nda Dr. Namık Sultanov, Dr. Yapıncak Gürerk ve ardından Prof. Ersin Onay ile çalışmalarını sürdürerek Ocak 2008’de R. Schumann’ın eserlerinden oluşan bir resitalle “Yüksek Lisans”, Mayıs 2011’de Fransız bestecilerin (J.P. Rameau, C. Debussy, M. Ravel) eserlerinden oluşan bir resitalle “Sanatta Yeterlik” programlarından mezun oldu.2009 yılında Demet Emen Yıldırım ve Banu Akkerman Yeşilyurt ile kurdukları “Mira Piano Trio” oda müziği grubu ile Bilkent Üniversitesi, Türk Japon Vakfı ve Niğde Üniversitesi konser salonlarında konserler verdi. 2011 Haziran ayında “Mira Piano Trio” ile Fransa’nın Belfort kentinde her yıl gerçekleştirilen “FIMU” Uluslararası Müzik Festival’inde iki konser gerçekleştirdi.2012 yılı Mayıs ayında şef Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde M.Ravel’ in Re Majör Sol El için Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. 2012 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde gerçekleştirilen Kırda Müzik Festivali (KIRFEST) kapsamında Mesut İktu ile Muammer Sun’un iki türküsünü seslendirdi. Konser TRT Radyo’da canlı yayınlandı. 2011 – 2013 yılları arasında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda enstrüman ve şan eşliği yaptı. Bu kurumda aynı zamanda piyano dinletileri de gerçekleştirdi. 2014 yılında Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Salon Sanat, Ankara Mozarthaus ve Antalya Akdeniz Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde piyano resitalleri verdi, Kanada – Halifax Summer Opera Festivalinde ustalık sınıfları ve vokal stüdyolarında görev aldı, festival kapsamında James Dunn Theatre’da gerçekleşen 10. Yıl konserinde piyanist olarak yer aldı. 2014-15-16 yıllarında Soprano Özgecan Gençer ile “Piyano ile Aryalar” konserlerini, 2016 yılında Piyanist Ezgi Demirel’le Dört El Piyano konserleri gerçekleştiren Doç. Ece Kaptanoğlu, 2012- 2017 yılları arasında Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı ve birçok konserde yer aldı.  2017 yılından bu yana İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık İlk ve Ortaokulu’nda piyano dersleri vermektedir.

******

+ SAHNE ailesi olarak bu dönem Konservatuar hocalarımızın desteğiyle, enstrümanına büyük bir sevgiyle özveriyle hayatında yer açan amatör müzisyenler için Atölye Çalışmalarına yer veriyoruz. Konservatuar öğrencileri kendi enstrümanlarına dair Atölye Çalışmalarına sıklıkla katılma imkanı bulurken müziği hobi olarak sürdürmekte olan öğrencilerin Atölye şansı olamamaktadır. Piyano çalmaktan keyif alan, çalıştığı iki parçası olan çocuklarımızı ilk Atölye Çalışmamıza bekliyoruz.

Çocuklar ile piyano arasında gizemli bir bağ kuran Doç. Ece Kaptanoğlu 24 Şubat 2019 Pazar günü +SAHNE’de çocuklarla Piyano Atölyesi yapmak üzere misafirimiz oluyor.
Piyano Atölyesine, hazırda çalabileceği iki eseri olan tüm çocuklar katılabilir. Sevgili Ece Kaptanoğlu onların performanslarını dinlemekle kalmayacak, çocuklarımızın çalışmış oldukları eserlere büyülü dokunuşlarla piyanoya olan sevgilerini, ilgilerini pekiştirecek. Piyano, besteciler, eserler üzerine sohbetlerin de eşlik edeceği bu atölyemize katılmak isterseniz kontenjanımızın sınırlı olması nedeniyle rezervasyon yaptırmayı unutmayın…