Cem Önertürk & Tayfun İlhan

Cem Önertürk – Flüt


1986 yılında Ankara’da doğdu. Müzik eğitimine 12 yaşında iken İlhan Baran ile başladı.1999 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi sınavını kazandı ve Stiliana Stavreva’nın flüt sınıfına kabul edildi. Gülşen Tatu, Robert Winn, Patrick Gallois, Maurice Steger ve Emmanuel Pahud’un Master Class’larına aktif olarak katıldı. Şubat 2005’te Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası ile Unicef yararına solist olarak konser vermiştir. Mart 2006’da “Yamahascholarship”, 2007’de DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) müzik burslarına layık görülmüştür.

2007 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi‘nden Onur Derecesiyle mezun olan Önertürk, Hochschule für Musik und Theater Hannover’in, ve Hochschule für Musik und Theater München’in master programlarına kabul edilmiştir. Cem Önertürk Hochschule für Musik und Theater München’de Prof. Andras Adorjan ile Yüksek Lisans çalışmalarını 2009 Eylül ayında; doktora çalışmalarını Stiliana Stavreva. ile Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü’nde 2013 Haziran ayında tamamlamıştır. 2015 Nisan ayında Doçent ünvanı almıştır.

2007 yılının eylül ayında ise Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Cahit Koparal Flüt Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanmıştır. 2009-2010 konser sezonunda Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile A. Khachaturian flüt konçertosunu seslendirmiştir.

2008 Temmuz ayında “Young Euro Classic” yaz festivali kapsamında kurulan orkestra ile Çin Halk Cumhuriyeti’nde Şanghay ve Pekin şehirlerinde, Almanya’da Münih ve Berlin şehirlerinde orkestra ile konserler vermiştir. 2011 yılının Haziran ve Temmuz aylarında ünlü şef Lorin Maazel’in yönettiği “Castleton Festival Orchestra” ile Amerika ve Kanada turnelerine katılmış 18 konserde solo flütist olarak görev almıştır. Sanatçı, Kapadokya’da her yaz düzenlenen “Klasik Keyifler Müzik Festivali”, 2013 yılından itibaren Afyon Müzik Festivali ve Opus Amedaus Müzik Festivali, Hezarfen Ensemble ile 2013 yılında Berlin’de düzenlenen “Marz Musik” Modern Müzik Festivali ve Münster Müzik Festivallerinde sahne almıştır. 2015 yılında düzenlenen MUSMA nefesli beşlisi ile Ankara müzik festivali için konser vermiştir. Önertürk halen Bilkent Senfoni Orkestrası, Ankara Filarmoni Orkestrası, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Hezarfen Ensemble, Goodfellas Ensemble, Anadolu Nefesli Beşlisi, TrioNeo ve DuoSonant müzik toplulukları ile konserler vermekte, Bilkent Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Devlet Konservatuvarında flüt ana sanat dalı dersleri vermektedir.

 

Tayfun İlhan – Piyano


Klasik Keyifler Müzik Festivali, Bilkent Gitar Günleri, Yasar Üniversitesi Oda Müziği Günleri, Sesin Yolculuğu, Çanakkale Troia Festivali gibi birçok ulusal ve uluslararası festivale katılıp konserler veren Tayfun İlhan 1987 yılında İzmir’de doğdu. Müzik eğitimine Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başlayan Tayfun İlhan üniversite eğitimine Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Hande Dalkılıç’ın sınıfında devam etmiştir ve şeref derecesiyle mezun olmuştur. Öğrenim yılları boyunca dünyaca ünlü müzisyenlerin ustalık sınıflarına katılan İlhan’ın çalışmış olduğu müzisyenler arasında Hüseyin Sermet, Oxana Yablonskaya, Pamela Mia Paul, Boris Berezovsky, Gerald Fauth, Jozsef  Balog, Alexander Rudin, Martha Gulyas, Lucas David, Ruşen Güneş ve Özgür Aydın bulunmaktadır.

Piyanist Özgür Aydın, Tayfun İlhan’dan şu sözlerle bahsetmektedir; “Kendisi doğal, sıcak ve zeki tavırlarıyla hemen dikkatimi çekti. Özenle hazırlanmış coşkulu yorumlar sundu. İleri bir piyano tekniği ve derinlik gerektiren eserleri rahatlıkla, olgun ve renkli bir tuşeyle seslendirdi”. Yüksek lisans çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Yrd. Doç Oya Ünler Bayka ile tamamlamıştır ve halen doktora çalışmalarına devam etmektedir. 2016 yılında Eskişehir Senfoni Orkestrasıyla şef Işın Metin yönetiminde bir konser vermiştir. İlhan aktif konser kariyerine resital, oda müziği ve radyo konserleriyle devam etmektedir. Tayfun İlhan 2013 yılından bu yana  Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.