Özberk Miraç SARIGÜL Klasik Gitar Dinletisi

 

10 Aralık 2000 tarihinde doğan Özberk Miraç Sarıgül, 10 yaşında klasik gitar ile tanıştı. İlk gitar derslerine Soner Egesel ile başladı. MEB Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Klasik Batı Müziği Çalgılarıyla Eser Seslendirme Yarışması’nda 2011 ve 2012 yıllarında olmak üzere iki sene üst üste birincilik kazandı. 2012 yılında Bilkent Üniversitesi MSSF Müzik İlköğretim Okulu klasik gitar dalında öğrenci olmaya hak kazanarak Kağan Korad ve Anıl Gelenler ile çalışmaya başladı.https://www.youtube.com/watch?v=qdax9UrL9UE

Prof.Doğan Cangal,  Aniello Desiderio, Bekir Küçükay, Can Erdoğan, Muhammedjan Turdiev, Ozan Sezener, Mathias Seidel, Melih Güzel, Erdem Sökmen, Ali Erim, Mehmet Gürgün, Serkan Yılmaz, Ricardo Moyano, Marco Meloni, Christian Lavernier, Hopkinson Smith, Pavel Steidl, David Russell, Thomas Kirchhoff, Thomas Offermann, Gilbert Biberian, Goran Krivokapic, Lorenzo Micheli, Darko Karajić, Rovshan Mamedkuliev, Pepe Romero, Scott Tennant, Costas Cotsiolis, Dale Kavanagh ustalık derslerine aktif olarak katılmıştır.

2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen 2. Ulusal Klasik Gitar Yarışması’nda İkincilik kazandı. 2014 yılında ÇAĞSAV onur ödülü töreninde klasik gitar dinletisi sundu.2015 yılında Alanya HEP Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesinde resital verdi.Aynı yıl İstanbul 2.Uluslararası Cemal Reşit Rey Klasik Gitar Yarışması’nda birincilik kazandı.2016 yılında ÇAĞSAV’da İ.Leblebicioğlu Ödül Konseri ve Yakın Doğu Üniversitesi’nde konser verdi. 2016 yılında Guitar Art 17.International Guitar Festivali Beograd – Serbia Yarışması’nda ikincilik kazanırken aynı yıl 3. International İstanbul Classical Guitar Festival Yarışması ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen 3. Ulusal Klasik Gitar Yarışması’nda birincilik kazandı.

2017 yılında BSO ile Erzurum turnesinde solist olarak konser verdi. 2017 yılında 4.İstanbul Classical Guitar Festival ve Marmara Üniversitesi 3. Gitar Günlerinde solist olarak yer aldı.

Eğitimine Bilkent MSSF Müzik Lisesi’nde Doç.Kağan Korad ile devam etmektedir.